Eigenschappen

Geïnspireerd zijn door de natuur is het begin.

Neem contact op

Kies je voor kurk?
Dan kies je voor een bijzonder natuurlijk en duurzaam materiaal dat zich vertaalt in vloeren en wanden die een leven lang mee gaan.


Warmte in huis
Het unieke isolerend vermogen van kurk biedt u het hele jaar een optimale vloertemperatuur. De vloer verzekert je van een aangename comfortabele sfeer en bespaart energiekosten.

Rust en stilte
Haar sterk isolerend vermogen zorgt ervoor dat het geluid dempt. Lawaai weergalmt niet en loopgeluiden worden sterk afgezwakt.

Loopcomfort
Een kurk vloer is zeer comfortabel om op te lopen dankzij de natuurlijke flexibiliteit. Het voelt, zelf met blote voeten, aangenaam aan.

Een gezonde keuze
De schok absorberende eigenschap van kurk verlicht de druk op je voeten, benen en rug en voorkomt letsel wanneer je valt. Daarnaast heeft kurk ook antibacteriële kwaliteiten die zorgen voor een allergie vriendelijke vloer.

Blijvend mooi
Kurk heeft het natuurlijk vermogen terug te veren na harde stoten en behoudt zijn elasticiteit. Deze eigenschappen in combinatie met een extra slijtvaste toplaag creëren een zeer duurzame vloer en zorgen voor het behoud van een perfecte uitstraling voor vele jaren.

Onderhoudsvriendelijk
Kurk en knoeien, geen probleem! Snel met de stofzuiger erover of een uitgewrongen dweil en je kurkvloer is weer stralend schoon.
De speciale waterafstotende toplaag is dan ook ontworpen voor wie houdt van weinig onderhoud.

Duurzaamheid vanuit het hart

Milieu
Tijdens de oogst worden geen bomen gekapt of beschadigd. Het kurkeikenbos legt 5x meer CO2 vanuit de atmosfeer vast, waarmee het bijdraagt aan verkleining van het aardopwarmingspotentieel.

Economie
Het kurkeikenbos genereert banen in de kurksector en andere gerelateerde sectoren.

Sociale impact
De kurksector stimuleert de vestiging in met leegloop bedreigde gebieden, de kurkoogst is een activiteit die generaties overstijgt.

Korte afstanden
De fabrieken liggen op slechts enkele kilometers van de bossen.

Hergebruik van afval
Eventueel kurkafval en kurkrestanten worden verzameld, vermalen en hergebruikt in het proces, voor een lagere uitstoot van kooldioxide.

Biomassa
Het stof dat in de productielijnen vrijkomt wordt afgezogen en naar silo’s geleid, waarna het als biomassa wordt verbrand om energie op te wekken. 65% van onze energie is afkomstig uit kurkstof.Interesse in andere vloeren zoals PVC, parket of laminaat kijk op:

Design en realisatie creative-twist.nl i.s.m. Disajn